Baby Bootlegger – River Breeze

American Power Boat Association (APBA) startet tidlig på 1900-tallet med racing og er fremdeles i dag noe av det råeste av racing på vannet. Denne båten er en kopi av båten som vant disse konkurransene i 1924 og 1925. Tegnet av Georg Crouch og bygd av Henry Nevins ble Baby Bootlegger en unik båt.  Den kom originalt med en V8 Hispano-Suiza motor – også benevnt «Hisso» – var brukt i SPAD-jagerflyet under første verdenskrig.  Eieren av båten, Caleb Bragg, var en suksessfull racingsjåfør, test-pilot fra første verdenskrig og en flink ingeniør.

River Breeze i sitt rette element
River Breeze i sitt rette element

River Breeze, som den norske båten heter,  har en Rolls Royce Meteor V12 motor på 27 liter med ca. 650 hk. Denne motoren ble blant annet benyttet i Centurion stridsvogner og ble produsert i perioden 1943 til 1964. Propellen er koblet gjennom en 2 trinns GM powerglide girkasse. Båten er 30 fot lang, 4,5 fot bred og veier ca. 2.000 kg.

Den norske eieren begynte byggingen etter originaltegningene på Baby Bootlegger i 2012 og båten ble sjøsatt og kjørt i 2015. Det ble benyttet mer enn 5.000 timer til å legge 3 lag med furubord 45 grader på hverandre over spanter av bjørk og det hele ble avsluttet med et lag med mahogni. Totalt gikk det med 60 kg epoxy og 12 liter klarlakk under byggingen.

Kom og se dette fantastiske byggverket i Fix Arena.

Spread the love

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five + 4 =