Børning 2

De norsk-produserte filmene Børning 1 og 2 er Tønsberg Motorshow sin hovedattraksjon i 2018. Vi får besøk av Lille Gul, Taxi-vanen, Toyota GT86 og Toyota Hilux som alle var med i filmene.  Filmene er regissert av Hallvard Bræin og produsert av Filmkameratene. Anders Baasmo Christiansen spiller rollen som Roy.

Børning 2 er historien om mannen som forsøker å bli lovlydig men blir lokket tilbake til sitt gamle miljø.  Etter 2 år i fengsel skal Roy få livet sitt på skinner og være en god rollefigur for datteren Nina. Han blir utfordret til å delta i et løp fra Fosnavåg via Sverige og Finland til Murmansk, men sier nei.

Imidlertid skal datteren Nina delta sammen med sin kjæreste og Roy må forsøke å stoppe henne. Løpet går over fjell (skibakke på Oppdal), på glatte veier og isete innsjøer ( kappløp med isbryter).  Politiet gjør alt for å stoppe løpet.

Vi får gjensyn med Nybakken (Otto Jespersen), Doffen (Sven Nordin), Maria Blokhus som Ninas hysteriske mor Ingrid og politietterforsker Mørk (Henrik Mestad). Filmen presenterer flere biler, mer fart og tøffere stunts gjennom vinterhvite landskap – her er fartsfylt moro på snø og is.

Filmen hadde Norgespremiere 12. oktober 2016.

Spread the love

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 × one =