Bullitt

Bullitt er en amerikansk action-krim spillefilm med Steve McQueen i hovedrollen. Filmen ble vist i Norge 26 desember 1968. Politiagent Frank Bullitt får det i utgangspunktet rutinemessige oppdraget å beskytte mafia-informanten Johnny Ross som skal vitne mot sine sjefer foran en underkomite i Senatet i San Fransisco. Ross blir drept før han kommer så langt og Frank Bullitt starter etterforskning.

Filmen regnes i dag som en klassiker og huskes spesielt for den høydramatiske biljakten gjennom San Fransiscos gater. McQueen kjører en 1968 Ford Mustang 390 GT og jakter en 1968 Dodge Charger 440 R/T – begge bilene med modifiseringer for å håndtere hoppene over bakketoppene. Two Ford Galaxi-er var først bestilt men de ble funnet for tunge for hoppene over bakketoppene. Biljakten starter 1:05 inn i filmen og varer 10 minutter og 53 sekunder. Planen var at hastighetene ikke skulle overstige 130 km/t men i enkelte scener har man mer enn 180 km/t. En av stunt-kjørerne i Charger-en innrømmet noen år etter innspillingen at Charger-en var såpass mye raskere enn Mustang-en at de måtte slippe opp litt på gassen for ikke å kjøre fra den.

Etter innspillingen ble en Mustang vraket og en solgt til en ansatt i Warnes Bros. Etter det har den byttet eiere flere ganger og har siden 1974 hatt tilhold i Tennessee. Stunt-Mustang-en som ble vraket er bekreftet funnet på et bilhuggeri i Mexico i 2016 etter å ha fått VIN og andre kjennetegn verifisert.

Vi har en flott Mustang fra Barkåker sammen med en Charger i vår utstilling.

Spread the love

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

19 + 12 =