Fridtjofs jul

Øivind Blunck – vi har alle et forhold til karakterene vi har blitt kjent med han som siden han debuterte på det Norske Teater i 1970. Sentrale roller i Cats, Les Miserables og Annie get your gun fra scenen, Klabb og Babb på tv sammen med Sverre Anker Ousdal og de mange opptredene sammen med Hege Schøyen og Dizzie Tunes på revyscenen.  Og vi minnes jo Reidar (tenåringen) og Holm i Olsenbanden.

Tønsberg Motorshow viser frem den originale mopeden fra TV-produksjonen Fridtjofs Jul som ble vist første gang på NRK1 tirsdag 26 desember 2006. Øivind Blunck spiller Fridtjof – en original med egen moped, høna Pricilla og tilhold i det lille tettstedet Ytre Enebakk.

Det er førjulstid i Ytre Enebakk, og mannskoret skal synge julen inn med bygdas store sønn, Fridtjof, som solist. Men sognepresten, ligningssjefen og lensmannen vil stikke kjepper i jula, så å si, for Fridtjofs villmannskjøring med mopeden og hans frivole omgang med bygdas fruer. De leier inn en torpedo til å ta seg av saken. Damekoret ligger i startgropa til å overta julekonserten med operadivaen Ragna Olm (Hege schøyen), men når det brenner mer i bygda enn det Fridtjof brenner selv må han ta saken i egne hender for å redde julefreden.

Sjekk ut Tempo Corvette-n til Fridtjof!

Spread the love

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 − 16 =