Gone in sixty seconds

Gone in sixty seconds kom på norske kinoer 23 juni 2000 hvor bilen i sentrum er en 1967 Ford Mustang GT500 med kodenavn Eleanor. Nicolas Cage som Randall er i en klasse for seg selv når det gjelder å stjele luksusbiler. Han gjør det raskt, proffesjonelt og med stil. Etter å ha trukket seg tilbake for å starte et nytt liv og hederlig liv, får han en dag beskjed om at hans bror Kip har problemer med den lokale mafiaen etter en mislykket jobb. For å redde brorens liv blir han tvunget til å samle den gamle gjengen og stjele 50 biler på 24 timer.

Produsenten av filmen ønsket seg en Ford GT40 men prisen stoppet det. Den neste ble Mustang GT500 men den var ikke annerledes nok. Hot Rod tegneren Steve Stanford laget en tegning av en «over-the-top»  1967 GT500 som ex-Boyd Coddington designer Chip Foose fikk i oppdrag å lage. Han laget prototyper av en rekke av delene som trengtes i fiberglass. Side-eksos og C-stolpe bensinpåfylling var ikke funksjonelle på filmbilene. Med formene laget for delene til bilen, ble oppdraget med å produsere bilene til filmen gitt til Ray Claridg’s Cinema Vehicle Services (CVS).

11 biler ble benyttet for å lage filmen og den 12te var protypen. Alle bilene i filmen er 1967 modeller, ingen er ekte Shelbys og alle ble bygget forskjellig for å ivareta den kjøringen de skulle gjøre i filminnspillingen. Flesteparten av bilene var utstyrt med automatgir – det lettet stuntkjøringen eller rollespillet. 7 av bilene overlevde innspillingen og endte tilbake til CVS.

En av disse 7 bilene er i norsk eie og kommer til vårt motorshow. Interiøret på denne bilen er slik det var under innspillingen med Nicolas Cage som han kjørte under biljakten i vannreservoaret i Los Angeles. Motoren er byttet ut med en 541 cid V8 aluminiumsmotor med 580hk og benyttet i flere år som dragracer.  Eieren vil være tilstede på messa og kan svare på spørsmål omkring bilen.

Chip Foose og Eleanor
Chip Foose og Eleanor
Spread the love

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 × one =