James Bond 007 – YOU ONLY LIVE TWICE – 1967

Den kalde krigen blir het når en amerikansk romkapsel med astronauter om bord blir «tatt til fange» av et større rakettskip i verdensrommet. Amerikanerne beskylder Sovjetunionen for å stå bak under et trilateralt møte arrangert på Mågerø, Tjøme .  Den ene limousinen utenfor domene på Mågerø er i norsk eie. Den britiske etterretningen mener å vite at rakettskipet landet et sted rundt Japan. Sammen med den japanske etterretningen kommer Bond (Sean Connery) på sporet av en hemmelig romfartsbase i en utdødd vulkan. Der er det SPECTRE-sjef Ernst Stavro Blofeld som holder hus, og som i virkeligheten er betalt av kineserne for å skape storkrig mellom USA og Sovjetunionen.

Denne Bond- filmen er den eneste hvor man ikke ser at James Bond kjører en bil. Innspillingssteder for filmen var Hong Kong, Gibraltar, Bahamas, Norge, Japan, Spania. Filmen hadde premiere i Norge 18 september 1967. Innspillingen kostet 9,5M USD og har en inntjening på verdensbasis på mer enn 116M USD.

Vi er stolte av å kunne vise frem en av de tre limousinene som står utenfor domene på Mågerø mens de tre stormaktene hadde sitt møte.  Den midterste bilen eies nå av Eldar Vågan kjent fra Vazelina Bilopphøggers og den står utstilt i hallen.

Spread the love

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 − 11 =